تجربه ریاضی

در این وبلاگ در مورد ریاضیات می نویسم و تجربیاتی که در راه آموختن ریاضی آموخته ام

پذیرش تحصیلی خارج از کشور - خوان هفتم: پاسپورت و ویزا

31- و اما خوان آخر که شامل دو مرحله ی پاسپورت و ویزاست. همونطور که قبلا گفتم تلاش کنین که اصل نامه پذیرش و بورستون قبل از عید بدستتون برسه تا بتونین با خیال راحت خوان های وزارت علوم و نظام وظیفه رو طی کنین و اوایل خرداد برسین سر خوان هفتم. حدودا یکی دو هفته برای پاسپورت و حداقل دو ماه رو برای ویزا در نظر بگیرین. البته من تمرکزم روی ویزای کاناداست. شرایط ویزای کشورهای اروپایی یا استرالیا رو اطلاع دقیقی ندارم. در مورد ویزای امریکا هم در همین حد میدونم که باید چند بار به سفارت این کشور در دبی یا ترکیه یا قبرس مراجعه کنین پس برای ویزای امریکا بیش از دو ماه وقت رو در نظر بگیرین ضمن اینکه هزینه ی رفت و آمدتون به دبی یا ترکیه یا قبرس هم اضافه میشه و خب احتمال داره مشکل وقت پیدا کنین و همین دلایل باعث شد من خودم اصلا برای پذیرش از دانشگاه های امریکا اقدام نکنم، هر چند تعداد دانشگاه های خوب امریکایی خیلی زیاده و امکان گرفتن بورس ازشون شاید راحت تر از کشورهای دیگه باشه.

32- اگر دختر هستین یا پسری با کارت پایان خدمت یا کارت معافیت برای گرفتن پاسپورت مشکل خاصی ندارین، به دفاتر پلیس به اضافه ی 10 مراجعه میکنین و یه پوشه دریافت میکنین که توش یه سری فرمه که باید پر کنین و یه سری مدارک که باید ارائه کنین. بعد از ارائه ی اون فرمها و مدارک پاسپورتتون یکی دو هفته بعد از طریق پست به دستتون میرسه. اما اگر سربازی نرفتین نامه ای که وزارت علوم برای اداره ی گذرنامه ی تهران داده رو میبرین به این اداره و میگین که ساکن فلان شهر هستین. اونها هم یه نامه برای اداره ی گذرنامه ی شهرتون ضمیمه ی نامه وزارت علوم میکنن و میگن به سلامت. بعد به اداره ی گذرنامه ی شهرتون مراجعه میکنین و نامه رو بهشون میدین. اونها هم نامه رو باز میکنن، یه چیزی توش مینویسن و میگن با این نامه برین پلیس به اضافه ی 10. بقیه ی مراحل مشابه حالت قبله که توضیح دادم. هزینه ی این مرحله حول و حوش 50 هزار تومنه.

33- در حین اینکه منتظر دریافت پاسپورت هستین مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای دانشجویی رو هم جمع و جور کنین. کافیه به سایت سفارت کشور مورد نظرتون در ایران مراجعه کنین و فرمها و لیست مدارک مورد نیاز رو دانلود کنین. برای ویزای کانادا یه سری مدارک روتین لازمه مثل عکس، پاسپورت، شناسنامه، دانشنامه ها، ریز نمرات، نمره ی زبان، اصل نامه ی پذیرش و بورس و ... که هر کدوم که فارسی نیست رو باید ترجمه ی رسمی کنین، یه سری مدارک دیگه هم لازمه که نیاز به کمی توضیح داره. مثلا برای گرفتن گواهی عدم سوپیشینه باید اقدام کنین که ازتون انگشت نگاری میشه و بعد گواهیش یکی دو هفته بعد با پست میاد در خونتون که باید بدین واسه ترجمه، یا نامه ی
Study Plan که تقریبا مثل SOP
(خوان چهارم) هستش با این تفاوت که باید در این نامه وابستگی هایی که به کشورتون دارین رو هم بیان کنین. در واقع شما باید مامور سفارت رو قانع کنین که بعد از تموم شدن درستون به ایران برمیگردین!!! اگر چه خیلی ها نامه ی پذیرش و بورس رو معادل دعوت کشور کانادا برای اقامت دائم در اون کشور میدونن و اگرچه کسانی که میتونن پذیرش و بورس بگیرن جزو نخبه های ایران محسوب میشن ولی باید بگم که این کشور خودش اونقدر نخبه داره که از بین تمام نخبه های ایرانی به تعداد محدودی اقامت دائم خواهد داد که اون هم وابسته میشه به عملکرد شما در دوره ی فوق لیسانس و دکترا و امکان پیدا کردن شغل در کشور کانادا. به هر حال شما باید بتونین سفارت رو قانع کنین که برمیگردین و این یکی از راحت ترین بهانه هاییه که سفارت برای رد کردن درخواست ویزا میتونه استفاده کنه یعنی بگه شما سفارت رو قانع نکردین که بعد از اتمام درستون به ایران برخواهید گشت!!! دلایلی که میتونه مفید باشه یکی سربازی نرفتنه (حالا قدر طی کردن اون دو تا خوان اضافه رو درک میکنین!!!) چون کسی که سربازی رفته یا دختره اجباری برای برگشتنش به ایران نداره، یا خب اگه مثلا فرزند اول پسر هستین میتونین این رو ذکر کنین که شما مسئول نگهداری از والدینتون در دوران پیری هستین. دلیل مناسب دیگه ای که میتونین ذکر کنین اینه که با گرفتن مدرک دانشگاهی از کانادا شغلتون در ایران تضمین شدست پس دلیلی نداره نخواین به ایران برگردین!!! یکی دیگه از مشکلاتی که ممکنه باعث رد شدن درخواست ویزا بشه متاهل بودن شخصه و اینکه بخواد همسرش رو هم همراه خودش ببره چرا که اگه شما برین و در کانادا بچه دار بشین بچتون کانادایی محسوب میشه و از اون طریق شما هم به راحتی میتونین تابعیت کانادا بگیرین. اینه که خیلی وقتا میتونن بهانه کنن که شما و همسرتون شرایط مالی لازم رو برای زندگی و تحصیل در کانادا ندارین، چرا که یکی دیگه از مدارکی که باید به سفارت کانادا ارائه کنین همین اثبات توانایی مالیه. البته اگر بورس داشته باشین و تنها هم بخواین برین کانادا مشکل خاصی نیست ولی خب خیلی ها مبلغی بین 10 تا 20 میلیون تومن رو در بانک میذارن و یه نامه ی تمکن مالی از بانک میگیرن. بانک سامان این نامه رو ظرف دو روز و به زبان انگلیسی بهتون میده. مهم نیست که این پول فقط همین دو روز تو حسابتون باشه (یعنی میتونین این پول رو قرض کنین)، مهم اینه که شما نشون میدین که اگه مشکل خاصی پیش اومد میتونین این پول رو تهیه کنین. کسانی که سربازی رفتن خیلی مواظب باشن که دوره سربازی رو الکی طی نکن چون سفارت میتونه به بهانه ی وقفه افتادن بین تحصیلنون شما رو رد کنه. پس باید سعی کنین نشون بدین که در طول دوره ی سربازی مشغول کار علمی بودین مثلا مقاله منتشر کردین یا تو دانشگاه تدریس داشتین ضمن اینکه ارائه ی نامه ی پیشنهاد شغلی که نشون بده شما در ایران میتونین مشغول به کار بشین هم بسیار مهمه چون میتونن شما رو با این بهانه رد کنن که چون نتونستین تو ایران کار پیدا کنین میخواین برین کانادا درس بخونین!!! دلایل واهی ولی مناسب برای رد کردن درخواست ویزا!!! ضمنا کسانی که متاهل هستن و میخوان با همسرشون برن کانادا بهتره پشتوانه ی مالی مناسبی ارائه کنن تا سفارت نتونه بخاطر مسائل مالی درخواستتون رو رد کنه، بودند زن و شوهری که هر دو از کانادا پذیرش و بورس داشتن ولی رد شدن و زن و شوهری که فقط شوهر بورس داشته ولی بخاطر وضعیت مالی مناسب تونستن ویزا بگیرن. به هر حالت در عین حال که نمیشه به گرفتن ویزا صد در صد مطمئن بود نباید هم ناامید بود!!! هزینه ی این مرحله حدود 200 هزارتومن میشه.

34- مدارک که کامل شد اونها رو با پست بین المللی مثل
Aramex یا DHL یا TNT به سفارت بفرستین و حتی الامکان در مرحله ی اول از مراجعه حضوری به سفارت کانادا خودداری کنین چون هم باید وقت قبلی بگیرین و هم برین تهران و خلاصه دردسره ولی با پست مدارک رو که بفرستین خیلی راحت جواب در خواستتون هم با پست دو تا چهار هفته بعد برمیگرده (هر چه زودتر اقدام کنین سر سفارت خلوت تره و جواب زودتر میاد). اگه خدای نکرده درخواستتون رد شده باشه، دلایل رد درخواست ویزا واستون ارسال میشه که باید اون دلایل رو رفع و دوباره درخواستتون رو ارسال کنین اما اگه درخواستتون رد نشه پاسپورت به اضافه ی فرمهای پزشکی (Medical) واستون ارسال میشه که باید یه آزمایش خون و ادرار بدین و یه عکس رادیولوژی هم از قفسه سینه و یه چکاپ کلی هم توسط پزشک معتمد سفارت. نتایج مدیکالتون رو خودشون ارسال میکنن پاریس و سه چهار هفته بعد بهتون خبر میدن که جواب مدیکالتون اومده و پاسپورتتون رو بیارین حضوری تحویل بدین. اینجا اشتباه نکنین و پاسپورت رو با پست نفرستین و برین تهران چرا که اگه حضوری تحویل بدین جواب نهایی ویزا که 99 درصد مثبته (مگه اینکه بیماری خاصی داشته باشین) همون روز یا فرداش بهتون تحویل داده میشه اما اگه با پست بفرستین باید برین ویزا رو حضوری تحویل بگیرین و فقط سه چهار هفته کارتونو عقب میندازین!!! هزینه ی این قسمت هم حول و حوش 200 هزار تومنه.

35- بعد از دریافت ویزا شما به پایان این هفت خوان رسیدین!!! تبریک میگم!!! اگرچه طی کردن این مسیر واقعا مشکله اما هر سال تعداد زیادی این مسیر رو با موفقیت طی میکنن و مطمئن باشین که شما هم میتونین یکی از اون افراد باشین، مهم اینه که بخواین و تمام تلاشتون رو انجام بدین و یادتون باشه که ارزشش رو داره. موفق باشید!!!

  
نویسنده : saeedtz ; ساعت ۱۱:٤٦ ‎ق.ظ روز پنجشنبه ۳۱ تیر ۱۳۸٩
تگ ها : تجربیات